Skønne sunde skolebørn

Akupunktur til skolebørn

Jeg taler med jer forældre og får en masse oplysninger bla. om hvordan I er blevet gravide, selve graviditeten og fødslen. Vi taler om dit barn, om hvilke problemer og gener dit barn har og hvordan det påvirker jeres familie og jeres hverdag. Måske kan dit barn selv fortælle, hvad der driller det. Jeg observerer det, jeg kan af barnets krop, hud og spørger jer om hvad I har lagt mærke til. Nogle af spørgsmålene kan virke uforståelige, men det hele gør at jeg meget lettere kan lave en diagnose, planlægge og give jeres barn behandling ud fra jeres viden og mine observationer.

I er jeres barns talerør og er eksperter på netop jeres barn.

Dit barn vil måske sidde tæt oppe ad dig og ikke ønske kontakt med mig. Det er også muligt for dit barn at lege med legetøj fra legekassen eller tegne en tegning. Det giver nogle børn ro og så vil barnet være med til undersøgelsen og behandlingen. I kan sidde i en behagelig lænestol eller sofaen og jeg vil sidde foran jer og lave undersøgelsen og behandlingen eller på min behagelige varme briks.

Børn i de små klasser

Jeg masserer dit barns pegefinger kortvarigt og laver en finger-diagnose for at vurdere om, hvor dybt problematikken er i dit barn. Det hjælper mig med at hjælpe jer bedre og jeg finder ud af, hvilke massager jeg skal bruge til dit barn. Jeg har mange muligheder for at hjælpe dit barn med massager forskellige steder på kroppen. Jeg ser efter skævheder over hele kroppen og spørger dig løbende, hvis jeg finder noget, jeg ønsker uddybet.

Jeg fortæller dig, hvis jeg ser noget unormalt, og hvis jeg vil anbefale dig at kontakte din egen læge.

Alle behandlinger starter med

Jeg gør hjernen klar til behandling med denne massage omkring det 3. øje. Dette gøres ved at jeg laver den korte øvelse med dit barn, som enten ligger/sidder i dine arme eller ligger på et varmt tæppe på min briks med dig lige ved siden af.

De bedste og hurtigste resultater opnås, når du laver øvelserne hjemme dagligt.

Min behandling i klinikken starter en proces i barnets krop og jeg arbejder på at balancere barnets ubalancer. Din indsats for at hjælpe dit barn, er at lave nogle få øvelser flere gange dagligt hjemme, det vil kun tage få minutter, men gør en stor forskel.

Du får et stykke papir med tegninger af øvelserne og en beskrivelse med hjem, som skal laves flere gange om dagen, men det tager kun få minutter pr. gang.

– og du kan altid kontakte mig ved behov.

Formålet med behandlingen er at bringe dit barns yin og yang i balance

Indenfor kinesisk medicin drejer sundhed om at have balance mellem yin og yang. Børn er meget yang, de er i starten af livet og alt er i voldsom vækst og der sker mange ændringer i barnets udvikling næsten fra dag til dag. Mine akupunkturbehandlinger til spædbørn går ud på at rette op på ubalancer og jeg gør det let ved massage af relevante områder på kroppen. Selve behandlingen var ca. 30-40 minutter og der er tid til samtale og et bleskift, der er intet hastværk.

Tanker/teorier bag kinesisk medicin

Indenfor kinesisk medicin drejer sundhed om at have balance mellem yin og yang. Børn er meget yang, de er i starten af livet og alt er i voldsom vækst og der sker store forandringer, alt foregår nærmest i løb og der sker mange ændringer i barnets udvikling næsten fra dag til dag. Børn er ofte enten vågne eller sovende, nogle børn bliver let overtrætte og har svært ved at overgive sig til søvnen. Andre børn bliver ”speedet” og nærmest kravler på væggene.

Det er ikke til at sætte børn i kasser

– men herunder har jeg kort beskrevet nogle typer af børn

Nogle børn er varme børn

Nogle børn har et overskud af varme i kroppen, de har ikke meget tøj på og ofte bare tæer, når de løber rund. Barnet kan ligge og sove udstrakt oftest uden dyne om natten og sveder let. De får ofte meget røde kinder og har en masse energi, også selv om de er trætte og ”burde” være så trætte og at de burde få sig en lur eller lægge sig til at sove. De springer ud i alt nyt uden at tænke sig rigtigt om, dit barn kan være lidt ”farligt”, det tænker sig ikke om.  Dit barn har ofte en stor appetit og spiser alt og meget.

Nogle børn er kølige børn

Andre børn har underskud af varme i kroppen. De ligger sammenkrøbet under dynen om natten, kan være sløv og træt, ellers bliver de hurtigt trætte. De kan have let ved at få blålige læber og hud, og huden kan være kølig også på fødderne. Dit barn kan over være genert, ængstelig og modløs, når det skal prøve noget nyt og fremmed og gør helst ikke noget, uden at du er med.

Dit barn kan være småtspisende og kræsen.

Sensitive børn

Nogle børn er sensitive og bliver let overstimulerede. Det har du sikkert mærke næsten fra første dag og nogle forældre lærer at leve med det og har en god hverdag, og for andre er det en kæmpe udfordring i hverdagen og hver eneste dag. Der kan forekomme problemer, hvis I forældre er meget aktive og der sker hele tiden noget dagligt og hver dag. Det kan det sensitive barn ikke helt følge med til og bliver let overstimuleret og bliver ”umulig”, urolig og nogle kan blive indadvendte og stille og andre udad-reagerende.

 

Akupunkturbehandling hjemme hos jer?

Hvis du ønsker at jeg skal komme hjem til dig og behandle dit barn, så gør jeg også gerne det og tager ekstra betaling for det, men så kan foregå i jeres egen stue. Nogle børn bliver utrygge, når de skal opleve noget nyt og fremmed, du kender dit barn bedst.

Husk at selve akupunkturbehandlingen og undersøgelsen­ foregår nærmest legende og det er de fleste børn med på, også de store børn.

Tilskud til behandling

Jeg er RAB-akupunktør (Registeret Alternativ Behandler). Du kan kun få tilskud hos en RAB-registreret akupunktør.

Mange sundhedsforsikringer dækker akupunkturbehandlinger. Du kan undersøge om din egen eller din arbejdsplads´ forsikring dækker.

Sygeforsikringen Danmark giver også tilskud, beløbet afhænger af, hvilken gruppe du tilhører
Link Sygeforsikringen DK.

Samvær mellem far og barn